Opis forum
Hey Leute!
Ktos musi cos napisac i przelamac lody, wiec pozwole sobie zaczac (przepraszam, ale nie mam polskich znakow na klawiaturze).
Tak wiec, dla wszystkich, ktorzy jeszcze nie sa wtajemniczeni w nasz sekretny plan: niniejsze forum powstalo z mysla o tym, abysmy wymieniali sie wszyscy pomyslami dotyczacymi wielkiego projektu-niespodzianki, ktory szykujemy dla Madzi i Krzysia. Konkretnie, padl pomysl, zeby byl to projekt audio-wizualny (piosenka, klip), w ktory zaangazujemy sie przede wszystkim my oraz wszystkie Ciocie, Wujkowie, Babcie i kazdy, kto bedzie chcial. Zbieramy na razie luzne pomysly. W nawiazaniu do tego, o czym z niektorymi z Was juz rozmawialem, pare moich punktow:
Tak wiec, czekam teraz na Wasze pomysly, wazne zebysmy ustalali sobie na wszystko deadline'y i dyscyplinowali sie nawzajem, jesli chodzi o czas, bo nie ma go wcale duzo, a z kolei dobry efekt wymaga sporo pracy, tak wiec do dziela!
Pozdr
J.
Ostatnio edytowany przez Jacu (2011-03-22 16:46:28)
Cześć robaczki!
koniec marca się zbliża a na forum ciszaaaa, zatem najwyższy czas aby podjąć jakieś działania. Jacu, Twoja koncepcja bardzo mi się podoba, szczególnie pomysł z Babcią w słuchawkach Musimy ustalić jednak czy ma to być jedna piosenka, czy może w trakcie trwania klipu będą robione "przejścia", co w efekcie da nam teledysk składający się z "mixu" kilku pieśni. Z racji tego, że piosenka musi być znana wszystkim, trzeba wygrzebać coś ze starszych kawałków, wątpie bowiem żeby szanowne Babcie, Ciocie itp. rozsiadały się w ciepłych kapciach przy TV i słuchały najnowszych klipów na MTV
Jeżeli wybór odpowiedniej piosenki przysporzy nam za dużo kłopotu (np. nie znajdziemy nic z odpowiednim tekstem) możemy ułożyć swoje życzenia, które wyśpiewamy w rytm znanego wszystkim jakiegoś hicioru.
Piosenka wg. mnie powinna być żywa i pogodna żeby nie zanudzić nowożeńców. Moja propozycja http://www.youtube.com/watch?v=AShemiKUajc - melodia znana, charakterystyczny "motyw" na początku ( dobry na gitarę ] , jest idealny moment do wprowadzenia chórku ( gdy wchodzi la la la ), jedynym minusem może być długość - zaledwie 2 min. Wydaje mi się jednak, że może to być tylko "podstawa", którą możemy rozbudować. Możemy zmodyfikować tekst - każde słowo MNIE zamienilibysmy na CIĘ, wtedy tekst już skierowany byłby bezpośrednio do Madzi i Krzyśka. Ogólnie całość przedłużyłby wstęp na takiej zasadzie jak opisał Jacek, czyli poszczególne wprowadzanie każdego instrumentu itp. Czekam na Wasze komentarze, ruszmy się wreszcie z miejsca!
Pozdro!
Rafał aka Janek
nie najgłupszą propozycją wydaje się być również kawałek big cyca rudy się żeni- zamieniając rudy na kajsztof lub krzysiek ( z kajsztofem lepiej brzmi ), jan prawdopodobnie pociągnie to na gitarrze, w piosence występują również jakieś klawisze(zawsze można też coś chyba dograć) - tu miejsce dla jacka . Oczywiście istnieje możliwość zmiany części tekstu żeby podpasować go pod klienta. Babcia dogrywająca klawisze w słuchawkach i na skórzanym fotelu z atrapą jointa jako migawka w teledysku byłaby hitem
lip dub coś jak tu raczej poza naszym zasięgiem
Ostatnio edytowany przez maras (2011-03-29 22:43:12)
Babcia z jointem to już mi sie wydaje przesada To jak robimy próbujemy połączyć te piosenki czy decydujemy sie na jedną ? Dziś jest deadline także KAŻDY niech wyrazi swoje zdanie na ten temat. Wydaje mi się, że nawet ciekawie mógłby wyjść taki mix, tylko należałoby "zgrabnie" połączyć piosenki w spójną całość. Nie wiem czy tak się da, Jacek masz o tym największe pojęcie więc się wypowiedz proszę
Ogólnie ma ktoś może całkowicie odmienną wizję naszego projektu? Jeżeli tak to pisać śmiało!
Ostatnio edytowany przez jan00sz (2011-03-30 22:55:59)
Witajcie!
strasznie podoba mi sie forma mixu piosenek, najlepiej polskich, jak dla mnie, jestem ciekawy co wy na to podoba sie pomysł Jacka w 1 poscie, dlatego tez umieszczam link ktorego forma podoba mi sie najbardziej. [html] http://www.youtube.com/watch?v=mz83od-rIR0&NR=1 [/html]. Mozna z nas wybrac kilka os ktore bd spiewały, a te ktore nie czuja sie na siłach beda robiły chórki. Powinnismy zaczac wybierac piosenki do ktorych melodi moglibysmy napisac nowe słowa opowiadajce np o historii poznania sie Krzysia z Madzia:)
Nowy użytkownik
Moi drodzy,
z tego co widze nasz pomysł powoli umiera śmiercią naturalną, chyba nie chcemy aby ostatecznie nic nie wypaliło, tak więc proponuję wznowić aktywność. Jeśli chodzi o moje zdanie proponuje pozostać przy miksie piosenek (Czy ten Pan i Pani-Ania Wyszkoni, big cyc - rudy sie żeni oraz Skaldowie - Wszystko mi mówi, że mnie ktoś pokochał). Są to polskie, dobrze znane kawałki więc nie powino być problemu z zaśpiewaniem (zanuceniem) tego. Pytanie podstwowe - czy zmieniamy tekst?? Jeśli tak to musimy się podzielić piosenkami i w mniejszych grupach spróbować wymyślić własną treść. proponuję powoli zacząć docierac do poszcególnych gości, aby przedstawić im naszą całą koncepcję - dlategoteż tu jest misja do Rafcia- przydałaby się jakaś lista gości i jakieś namiary do nich, podejrzewam, że Krzysztof powinenin posiadać coś takiego, bo jakoś muszą powysyłać zaproszenia- i to właśnie trzeba podwędzić ;P Pewnie i tak nie dotrzemy do większości gości ale powinniśmy wciągnąć w projekt chociaż najbliższą część rodziny ( od strony Krzysztofa nie będzie pewnie większych problemów, gorzej z Madzią). Jest tez wielka prośba do Jacka- a mianowicie potrzeba jest odpowiedź, czy te pieosenki, które wcześniej wymieniłam da się jakoś płynnie połączyć? Jacku?
Podsumowywując:
proszę każdego z Was o podanie propozycji piosenki/piosenek oraz opinię na temat tekstu (własny czy oryginalny z piosenek)! I zepnijmy dupy bo czas ucieka!
MIŁEGO!